دانلود مقالات و پایان نامه ها در مورد طراحی مدل تشخیص فرصت های کارآفرینانه در دانشگاه مطالعه ... |
مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه، پرسشنامه
شیوه ی انجام تحقیق:
در این پژوهش از هر دو روش کیفی و کمی استفاده می شود و به عنوان روش آمیخته مطرح می باشد. در بخش کیفی تحقیق داده ها با بهره گرفتن از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته گردآوری می شوند. در بخش کمی نیز از طریق پرسشنامه محقق ساخته نتیجه کار کیفی، به وزندهی و اولویت بندی عوامل شناسایی شده مبادرت می شود. به این ترتیب که پرسشنامهای با بهره گرفتن از طیف لیکرت طراحی می شود و در اختیار پرسش شوندگان قرار میگیرد.
برای سنجش روایی پرسشنامه از اعتبار محتوا استفاده شده است و نظرات اصلاحی اساتید در آن اعمال شده است. برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از فنون آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است.
قلمرو پژوهش:
از لحاظ موضوعی در حوزه کارآفرینی و در شاخه تشخیص فرصت قرار دارد.
دوره های زمانی انجام پژوهش:
سال۱۳۹۲
مکان پژوهش:
دانشگاه شاهد
شیوه تحلیل داده ها :
برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از فنون آمار توصیفی و استنباطی استفاده می شود. برای تأیید نیز از آزمون الگوی معادلات ساختاری و نرم افزار SPSS یا Lisrel استفاده می شود.
تعریف مفاهیم و واژگان اختصاصی مدل :
موجودیت[۴]
وضعیت هر سیستم، تصویر لحظهای مقادیر خصیصه های است که موجودیتهای سیستم را تشکیل می دهند. این موجودیتها در واقع عناصر تشکیل دهنده سیستم پیشنهادیاند[۵]( پدامالو و همکاران۲۰۱۱).
خصیصه[۶]
خصیصهها متغییرهای هستند که موجودیتهای سیستم را تشکیل می دهند. در هر سیستمی، یک موجودیت دارای خصیصه های متعددی است که از آنها به مساله مورد بررسی ارتباط دارند[۷] (پدامالو و همکاران۲۰۱۱).
رفتار مدل[۸]
از تغییر پویایی سیستم به عنوان ” رفتار سیستم” یاد می شود[۹](پدامالو و همکاران۲۰۱۱).
تعریف عملیاتی متغیرهای تحقیق :
فرصت[۱۰]
لغت نامه دهخدا: فرصت مترادف با موقع و مجال است.
فرهنگ انگلیسی آکسفورد: وجود شرایط مساعد در یک دوره زمانی برای تحقق یک هدف یا مقصود، یا مساعد بودن شرایط برای اینکه چیزی انجام شود یا تأثیر بپذیرد[۱۱].
لغت نامه کمبریج: شرایط و موقعیتی که امکان انجام کاری که تمایل به انجام آن یا مجبور به انجام آن هستید باشد[۱۲].
لغت نامه وبستر: یک موقعیت مناسب از وقایع، یک شانس خوب برای پیشرفت و توسعه[۱۳].
کرزنر: فرصتها فضاهای خالی در بازار است که به علت تخصیص نامناسب منابع به وجود آمده است. از آنجایی که چارچوبهای تصمیمگیری افراد همیشه صحیح نیست، آنها در تصمیمات خود دچار اشتباه میشوند و باعث کمبودها و یا مازادهایی میشوند. به منظور واکنش به این کمبودها و مازادها، افراد میتوانند منابع را کسب کرده، آنها را ترکیب مجدد کنند و محصول را به امید کسب سود به فروش برسانند[۱۴].
تیمونز: خصوصیات فرصت جذابیت، پایایی و بههنگام بودن است که در محصولات و خدمات تجلی مییابد[۱۵].
شین: فرصت به موقعیتی اطلاق میگردد که در آن فرد بر این باور است که، با ترکیبی نو از منابع، می تواند به سودی برسد[۱۶].
برینگر و آیرلند: مجموعه مساعد و مطلوب از شرایط که نیازی را برای یک محصول، خدمت یا کسب و کار جدید ایجاد میکند[۱۷].
تشخیص فرصت[۱۸]
فعالیت اصلی کارآفرینی ایجاد کسب و کار جدید می باشد[۱۹]و ایجاد کسب وکار یک فرایند می باشد[۲۰] تشخیص فرصت آغاز کننده فرایند کارآفرینی می باشد[۲۱].
چریستنسن و پترسون: تشخیص فرصت امکان درک سود بالقوه جدید از طریق شکل گیری کسب وکار جدید یا بهبود کسب وکار موجود می باشد و امکان دارد در مراحل ابتدایی تاسیس شرکت یا بعد از تاسیس شرکت اتفاق بیفتد[۲۲].
تیمونز: تشخیص فرصت فعالیتی است که ایده های کسب وکار را ارزیابی و اولویت بندی می کند و از میان ایده ها بهترین فرصت را انتخاب می نماید[۲۳].
هیلز و دکونینگ: فرصتها همانگونه که افراد ایدههای اولیه را به سمت طرحهای تمام و کمال کسب و کار شکل میدهند، توسعه مییابند. اما فرایند توسعه فرصت از نظر مفهومی با تشخیص یا شناسایی فرصت متفاوت است. آنچه که در بیشتر ادبیات کارآفرینی به عنوان “تشخیص فرصت” شناخته میشود، شامل سه فرایند متمایز است[۲۴]:
۱) درک یا فهم نیازهای بازار و/یا منابعی که به اندازه کافی مورد استفاده قرار نگرفتهاند.
۲) تشخیص یا کشف یک “تناسب” بین نیازهای ویژهی بازار و منابع مشخص.
۳) ایجاد یک “تناسب” جدید بین نیازهای که قبلاً جدا از هم بوده اند و منابع، در قالب یک مفهوم کسب و کار .
شین و ونکاترمن: تشخیص فرصت های کارآفرینی یک فعالیت کلیدی خلق ثروت و پیامد مشترک یک طرز فکر کارآفرینانه است[۲۵].
سارسوتی و همکاران: اگر هر دو طرف عرضه و تقاضا مشخص باشند، در این صورت فرصت جمع کردن آنها در کنار هم باید “تشخیص داده شده” و بین عرضه و تقاضا هماهنگی به وجود آورد. این گونه فرصتها را هم میتوان از طریق بنگاه موجود و هم از طریق راهاندازی بنگاه جدید بهرهبرداری نمود[۲۶].
خلاصه فصل اول
این فصل پس از ارائه مقدمه با شرح وبیان مساله آغاز شد وسپس اهمیت وارزش پژوهش بیان گردید.در ادامه اهدافی که اهدافی که از انجام این پژوهش دنبال می شود وفرضیات بیان گردید.که پس از آن قلمرو موضوعی، زمانی و مکانی ارائه گردید، در پایان این فصل واژگان اختصاصی پژوهش به صورت مفهومی وعملیاتی تعریف گردیده است.
فصل دوم: مروری بر مبانی نظری و ادبیات موضوع
مفهوم فرصت، ماهیت فرصت، مدلهای ایجاد و کشف فرصت، دانشگاه، محیط
مقدمه
شناسایی و انتخاب فرصتهای درست برای اسفادهی بهینه از منابع کسب و کار مهمترین توانایی یک کارآفرین فردی یا سازمانی میباشد و همچنین فهمیدن آنچه که یک فرصت را تشکیل میدهد عاملی کلیدی است. اگر چه سوال«چرا، چه زمانی و چگونه فرصتها برای خلق کالاها و خدمات بوجود میآیند؟» از اصلیترین سوالات حوزه کارآفرینی است اما کمتر تحقیقاتی که مورد قبول تمام صاحبنظران باشد در این مورد انجام شده است. از این رو دو مفهوم شناخت و فرصت با رویکرد ترکیبی یکی از موضوعات مهم در زمینه کارآفرینی است چرا که شناسایی درست فرصتهای کسب و کار، پایه ای برای فرایند کارآفرینانه موفق میباشد. در این فصل با مروری بر تعاریف و دیدگاه های تشخیص و ایجاد فرصت و همچنین محیط تاتیرگذار بر دانشگاه، به مدلی رسیدیم که به تشخیص فرصتهای کارآفرینانهی دانشگاهی می پردازد.
مفهوم شناسی فرصت[۲۷]
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-16] [ 04:46:00 ق.ظ ]
|