راهنمای نگارش پایان نامه درباره تأثیر عصاره آویشن شیرازی (Zataria Multiflora) بر عملکرد، جمعیت میکروبی ... |
تناقضهای موجود در این آزمایشها ممکن است به دلیل استفاده از روشهای مختلف برای تخمین اکسیداسیون لیپید باشد که معمولا براساس واکنش بین تیوباربیتوریک اسید و مالوندیآلدئید تحت حرارت و pH اسیدی است که باعث ایجاد یک ترکیب رنگی می شود. علاوه براین چند عامل بر واکنش پذیری TBA تأثیر دارد که از جمله آن میتوان به تشکیل مالوندیآلدئید و اشکال مختلف آن به صورت کمپلکس با سایر ترکیبات اشاره کرد. همچنین این نکته را نباید از نظر دور داشت که استفاده بسیار بالا از آنتیاکسیدانها نیز موجب یک اثر معکوس شده و خود موجب ایجاد پراکسیداسیون می شود و انتخاب یک دز مناسب از اسانس و عصارههای گیاهی جهت کاهش اکسیداسیون و افزایش ماندگاری در گوشت دارای اهمیت بسیار است.
با افزایش زمان نگهداری میزان TBARS در نمونه گوشت سینه و ران به طور قابل توجهی در تمام آزمایشها افزایش یافت. با افزایش زمان نگهداری شدت پراکسیداسیون در نمونههای گوشت افزایش پیدا می کند. از سویی با افزایش زمان نگهداری فعالیت سیستمهای آنتیاکسیدانی مانند سوپراکسید دسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز کاهش مییابد. کاهش فعالیت این ترکیبات شدت پراکسیداسیون چربی را افزایش میدهد. در اثر فعالیت رادیکالهای آزاد پراکسیداسیون شدت یافته و در نهایت فسادپذیری را در گوشت افزایش میدهد که از شاخص های آن میزان TBARS میباشد.
۳-۴- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر فلور میکروبی روده
۳-۴-۱- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر فلور میکروبی روده در سن ۲۱ روزگی
با توجه به نتایج به دست آمده (جدول ۳-۱۲)، جمعیت گونه های میکروبی مورد مطالعه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت، به طوری که جمعیت باکتری اشرشیاکلی به طور معنیداری در اثر استفاده از ۵/۰ و ۱ درصد عصاره آویشن شیرازی در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت ( ۰۵/۰P<). همچنین هر دو سطح از عصاره آویشن شیرازی منجر به افزایش معنیداری در جمعیت لاکتوباسیلوس در مقایسه با گروه شاهد شد (۰۵/۰P<).
جدول ۳-۱۵: تأثیرسطوح مختلف عصاره آویشن شیرازی بر جمعیت میکروبی ایلئومی در سن ۲۱ روزگی
نوع جمعیت میکروبی | |||
لاکتوباسیلوس (log10 CFU/g) |
اشرشیاکلی (log10 CFU/g) |
تیمارها* | |
۲۲/۶b | ۱۶/۶a | ۱ | |
۶۷/۶a | ۵۷/۵b | ۲ | |
۷۸/۶a | ۳۴/۵b | ۳ | |
۰۶/۰ | ۰۸/۰ | SEM |
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-16] [ 02:03:00 ق.ظ ]
|