طرح های پژوهشی دانشگاه ها درباره بررسی-روش های-حذف-سیگنال های-تداخلی-در-کانال-مراقبت-در-رادارهای-پسیو-مبتنی-بر-سیگنال-DVB-T- فایل ۱۹ |
۷۱۴
۶۲۶
پخش آزمایشی
فرستنده دیجیتال زنجان
۱۴
۲-۴- توان فرستندههای DVB-T
فرستندههای متفاوتی برای ارسال سیگنالهای تلوزیونی دیجیتالی وجود دارند که از بین آنها میتوان به فرستندههای سری DTL-10 و سری DTU-52 شرکت NEC و همچنین فرستندههای سری Elite شرکت Thomson اشاره کرد. این فرستندهها توانهای ارسالی متفاوتی دارند. برای مثال رنج توان ارسالی توسط فرستندههای DTL-10 از w30 تا kw16، برای فرستندههای DTU-52 ماکزیمم توان ارسالی از w900 تا kw10 و برای فرستندههای Elite کم توان و پر توان به ترتیب بین w300 تا kw2 و بین kw2 تا kw24 است.
واضح است که برای این فرستندهها نیز میتوان چگالی سطح توان[۴۲] را در فاصله R متری از رابطه محاسبه نمود که توان فرستنده و بهره آنتن آن هستند. برای مثال اگر حاصلضرب برابر با kw8 در نظر گرفته شود این مقدار در فاصله km100 از فرستنده برابر با dB72- خواهد بود [۳۱-۳۲].
۲-۵- بررسی تابع ابهام سیگنال DVB-T
در این بخش تابع ابهام سیگنال DVB-T را به صورت کاربردی و از دیدگاه راداری بررسی میکنیم. همان طور که در فصل اول بیان شد در سالهای اخیر رادارهای پسیو بسیار مورد توجه واقع شده اند، از علل این توجهات میتوان به کم هزینه بودن، عدم نیاز به فرستنده خاص، غیر قابل شناسایی بودن و … اشاره کرد. در این رادارها که سیگنالهای فرستنده که اصطلاحاً با نام فرستندههای مغتنم نیز شناخته میشوند از سیگنالهای متفاوتی مانند سیگنال FM، سیگنال آنالوگ تلویزیون، DAB، DVB و سیگنال موبایل برای کشف و ردگیری اهداف استفاده می شود. مهمترین علل توجه به سیگنال DVB-T عبارتند از [۷-۱۵]:
فرستندههای سیگنال دیجیتال تلویزیونی، سیگنالی با قدرت و کیفیت خوب و بالا با کمترین هرینه ممکن از دید راداری ارسال می کنند.
این سیگنال پهنای باند کافی برای تامین قدرت رزولوشن در برد مناسب را داراست.
این سیگنال به نوعی شبه نویز است و این امر کمک به قابلیت فشردگی در برد و تخمین مناسب داپلر می کند.
با وجود تمام مزایای فوق تابع ابهام این سیگنال از دید راداری و از نظر آشکارسازی و ردگیری اهداف وضعیت مطلوب و مناسبی نداشته و لذا انجام پردازشهایی در جهت بهبود تابع ابهام این سیگنالینگ اجتناب ناپذیر به نظر میرسد. در ادامه ابتدا تابع ابهام این سیگنالینگ معرفی شده و سپس روشهای بهبود آن ارائه خواهد شد.
۲-۵-۱- تابع ابهام DVB-T
تابع ابهام سیگنال DVB-T بنا به رابطه زیر تعریف می شود:
در رابطه فوق s(t) بیانگر سیگنال مرجع (سیگنال مسیر مستقیم)، τ تأخیر و fd داپلر میباشد.
تابع ابهام این سیگنال همانند شکل ۲-۱۵ فرمی شصت[۴۳] مانند دارد. همان طور که مشخص است در این تابع ابهام پیکهای ناخواستهای نیز روئیت میشوند. در ادامه علل پیدایش این پیکها و روش حذف آنها را توضیح خواهیم داد. این تابع ابهام برای سیگنالی با مشخصات مطابق جدول شماره ۲-۱۷ رسم شده است [۱۴].
شکل ۲-۱۵: تابع ابهام سیگنال DVB-T
جدول شماره ۲-۱۷: پارامترهای سیگنال انتخابی در رسم تابع ابهام
مود k2
پارامترها
۱۷۰۵
تعداد حاملها
۲۲۴میکروثانیه
طول داده
۷میکروثانیه
زمان محافظ
۶۱/۷ مگاهرتز
پهنای باند
تابع ابهام سیگنال DVB-T به دلیل وجود پایلوتها (پراکنده، پیوسته) و TPSها و همچنین به دلیل وجود باند محافظ که باعث ایجاد ساختارهای تکراری در فریمهای OFDM ارسالی میشوند، شامل پیکهای اضافی است. پیکهای اضافی موجود در تابع ابهام را به سه دسته زیر تقسیم بندی می کنند:
۱- پیکهای درون سمبلی[۴۴] : پیکهای درون سمبلی به پیکهایی اتلاق می شود که در زمانی کمتر از طول یک سمبل (Ts) دیده میشوند.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-16] [ 07:02:00 ق.ظ ]
|