-

 

-

 

وزن خشک

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*: p≤۰.۰۵ **: p≤۰.۰۱
فصل پنجم
بحث وتفسیر
بحث و تفسیر
نتایج تجزیه واریانس محلول پاشی تیمارهای این آزمایش بر صفا ت مختلف گیاه همیشه بهار نشان داد که غلظتهای متفاوتی از این مواد در تمامی صفات گیاه شامل ارتفاع ،سطح برگی،وزن تر ووزن خشک،ومقادیر کلروفیل در سطح ۰۵/۰ درصد معنی دار است. نتایج به دست آمده دلالت بر اثر آسکوربات بر افزایش ارتفاع گیاه، سطح برگی، وزن تر ووزن خشک داشت. این نتایج با مشاهدات Pennazio وRoggerio در ۱۹۹۱ در گیاه سویا ونیز مجد وقاسمی ۱۳۸۳ در گیاه رز مطابقت دارد. بررسی نتایج غلظت های متفاوت محلول پاشی اسید سالیسیلیک، اسید آسکوربیک وسولفات روی برصفا ت فیزیولوژیکی ومورفولیژیکی گل همیشه بهار مثبت بود. در بین آنها تیمار as200ppm بیشترین جذب واثر را داشت که این تیمار با تیمار شاهد وگروههای تیماری دیگر تفاوت معنی داری داشت. پس از آن تیمار aszn بیشترین ارتفاع بود .و تیمارهای دیگر به ترتیب , zn , sa , assa , sazn ودر آخر تیمار شاهد کمترین ارتفاع را داشت. تیمار as دارای بیشترین ارتفاع بود که این تیمار با گروه های تیماری دیگر دارای تفاوت معنی دار می باشدوتیمار شاهد دارای کمترین مقدار جذب بود ودارای تفاوت معنی داری با تیمارهای دیگر دارد. نقش آسکوربیک اسید در تقسیم سلولی در سلولهای گیاهی وجانوری به اثبات رسیده است. رنگ آمیزی هیستو شیمیایی معمولا سطوح بالایی از آسکوربیک اسید را در مریستم نشان میدهد.
به علاوه آسکوربیک اسید خارجی موجب افزایش نسبت پیشرفت سلولی از مرحلهg1 به sدر مریستم شده ونیز کاهش قابل توجهی در تعداد سلولهای منطقه آرام در ریشه بسیاری از گیاهان (Smirnoff,2000)می شود. آسکوربات تمایز سلولی را کنترل می کند (Arrigoni, 2002) و تقسیم سلولی را در کالوس تحریک می کندآسکوربات تقسیم سلولی را در Pisum و Lupinus وalbus تسریع نموده است. بنابراین می توان گفت این افزایش در سطح برگ نشان دهنده نقش این اسید در تحریک تقسیم سلولی و کنترل تمایز سلولی است.بر اساس تحقیقات انجام شده کاربرداسید آسکوربیک باعث افزایش قابل توجه رشد رویشی می شود (El-Banna.,Ashoure.,Abdel-salam.,2006). سالیسیلیک اسید با تیمار شاهد کمترین سطح برگ را دارا بود.
پایان نامه - مقاله - پروژه
تیمار آسکوربات دارای بیشترین وزن تر بود و بین این تیمار و تیمارهای دیگر تفاوت معنی داری وجود داشت. پس از as تیمار sa بیشترین وزن تر را داشت و تیمار شاهد کمترین وزن تر را داشت.
بین تیمارهای همزمان آسکوربیک اسید روی با تیمار سالیسیلیک اسید عدم تفاوت معنی دار وجود دارد. همچنین بین تیمارهای همزمان آسکوربیک اسید و سالیسیلیک اسید با تیمار روی عدم تفاوت معنی دار در سطح ۰۵/۰درصدوجود دارد. بین تیمار شاهد با گروه های دیگر اختلاف معنی دار در سطح ۰۵/۰درصد وجود داشت. اولین شرط در جهت افزایش عملکرد گیاه، افزایش تولید ماده خشک می باشد(اسلامی،۱۳۷۳). وزن خشک گیاه بیا نگر میزان ونحوه عکس العمل گیاه به شرایط محیطی ومیزان ونحوه ی ساخت مواد فتو سنتزی وانتقال آن در گیاه می باشد(اسلامی،۱۳۷۳). تیمارهای مختلف اثرات متفاوتی بر وزن خشک داشتند. بیشترین وزن خشک در تیمار as بود و پس از آن تیمار sa بیشترین میزان وزن خشک را داشت. کمترین وزن خشک در تیمار شاهد بود. بین تیمارهای همزمان aszn , assa تفاوت معنی داری در سطح۰۵/۰درصد وجود نداشت.
گزارشهایی از SinghوKaur درسال۲۰۰۰در مورد گیاه لوبیای چشم بلبلی ونیز نتایج KalanraniوThangaraj در سال ۲۰۰۲ در مورد افزایش رنگیزه ها درمحصول گوجه فرنگی از طریق اسپری سالیسیلیک اسید وجود دارد.
نتایج مقایسه میانگین کلروفیل a نشان داد که تفاوت معنی داری بین گروه های تیماری وجود دارد. با توجه به مقایسه گروه های تیماری بر اساس میانگین کلروفیل a ، تیمار شاهد کمترین میزان کلروفیل وتیمار assa بیشترین میزان کلروفیل را در بین تیمارها نشان داد. بین تیمار assa با دیگر گروه های تیماری تفاوت معنی داری وجود داشت. سالیسیلیک اسید در فرایند جذب یون، سنتز کلروفیل و پروتئین نقش دارد .(Shakirova et al.,2003).
با توجه به مقایسه گروه های تیماری بر میزان کلروفیل b، شاهد بالاترین میزان کلروفیل bوتیمار saznکمترین میزان کلروفیل bرا نشان داد. بین گروه های تیماری شاهد، assa، aszn و تیمارznتفاوت معنی داری در سطح ۰۵/۰درصد وجود ندارد.
همچنین بین تیمارهای as و sa وsazn تفاوت معنی دار وجود ندارد. اسید سالیسیلیک موجب افزایش رشد گیاه وتغییر در سبزینه گیاه می شود(Kord et al.,1992). نتایج آزمایش نشان دهنده این است که بیشترین جذب رنگیزه های کلروفیل را تیمار assa دارد وکمترین میزان جذب را تیمار sazn دارد که بین این تیمار وتیمار asوتیمارsa عدم اختلاف معنی داری در جذب کلروفیل کل در سطح۰۵/۰درصد وجود دارد. نتایج به دست آمده در این تحقیق با گزارشهایی که در موارد نقش اسید آسکوربیک در گیاهان منتشر شده است ونیز با پژوهش هایی که تکوین گل را در این دسته از گیاهان بررسی می کند همخوانی ومطابقت دارد(Arrigoni,2000)(Smirnoff,2000).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...