راهنمای نگارش مقاله در مورد استخراج روغن پسته ی کوهی(Pistacia atlantica) با کمک امواج فراصوت ... |
-
-
-
- پیادهسازی کنترل مدل پیشبین تعمیمیافته صنعتی
-
-
۷-۳-۱- پیادهسازی کنترل مدل پیشبین تعمیمیافته صنعتی برای فرایند حرارتی
پیادهسازی روش استاندارد کنترل مدل پیشبین تعمیمیافته نیازمند حل روابط پیچیده ریاضیاتی همچون حل معادله Diophontine و محاسبه ماتریسهای F، G و G’ و حل مسئله بهینهسازی در هر زمان نمونه برداری میباشد. پیادهسازی این الگوریتم برای بسیاری از فرآیندهای صنعتی امکان پذیر نمیباشد زیرا بسیاری از کنترل کننده های صنعتی به دلیل قدرت پردازشی بسیار پایین، قابلیت پیادهسازی این روابط پیچیده ریاضیاتی را ندارند، از طرفی اگر هم قابلیت پیادهسازی این الگوریتم برای آنها وجود داشته باشد، زمان محاسباتی مورد نیاز برای فرموله کردن GPC ممکن است بیشتر از زمان نمونه برداری مورد نیاز برای فرایند باشد. بنابراین سادهسازی این الگوریتم امری ضروری میباشد.
همانطور که در بخش ۴-۵ و ۴-۶ ذکر شد، فرآیندهای صنعتی را میتوان با یک مدل درجه اول با تاخیر مدل کرد. برای این فرایند با بهره گرفتن از مدل توصیف شده بخش ۷-۲-۲ پارامترهای کنترل ، و برای ضرایب وزنی مختلف و محاسبه شده است.
با معلوم بودن پارامترهای کنترل، سیگنال کنترل به راحتی به صورت زیر قابل پیادهسازی خواهد بود:
شکل ۷-۱۹و ۷-۲۰ نتایج اعمال این روش کنترلی را نشان میدهد.
شکل ۷-۱۹٫ پیادهسازی IGPC برای .
شکل ۷-۲۰٫ پیادهسازی IGPC برای .
در این آزمایش مقادیر سیگنال مرجع به ترتیب ۲۸، ۳۵ و ۴۰ درجه سانتیگراد تنظیم شده اند و چگونگی دنبال شدن سیگنال مرجع برای هر دو ضریب وزنی تحقیق شده است.
همانطور که از شکلهای فوق آشکار است کاهش ضریب وزنی باعث افزایش سیگنال کنترل و در نتیجه افزایش پاسخ سرعت سیستم خواهد بود. همچنین با توجه به این که روابط تا حد امکان ساده شده اند حجم حافظه مورد نیاز برای محاسبه پارامترها و سیگنال کنترل به ترتیب به ۴۷۶ و ۴۶۴ بایت کاهش و زمان اسکن برنامه ۱۶ میلیثانیه شده است، که نسبت به حالت استاندارد حجم حافظه مورد نیاز کاهش قابل ملاحظهای داشته است.
۷-۳-۲- پیادهسازی کنترل پیشبین تعمیمیافته صنعتی برای فرایند سطح
مدل شناسایی شده با خاصیت انتگرالگیر را در رابطه (۷-۷) برای این حالت در نظر میگیریم
که در آن
و
پارامترهای کنترل برای این فرایند برای و در زیر آورده شده است:
و در نتیجه سیگنال کنترل با در نظر گرفتن دنباله سیگنال مرجع برابر با مقدار مرجع کنونی، به صورت زیر قابل محاسبه میباشد:
شکل ۷-۲۱ توابع ساخته شده برای پیادهسازی روش کنترل مدل پیشبین تعمیمیافته صنعتی را روی PLC برای فرایند سطح نشان میدهد.
شکل ۸-۲۱٫ توابع ساخته شده برای محاسبه پارامترهای کنترل و سیگنال کنترل.
در این حالت با مشخص بودن قطب سیستم، پارامتر n و ضریب وزنی پارامترهای کنترل توسط تابع FB2 که با زبان برنامهنویسی SCL کد شده است، محاسبه می شود و پس از آن برای محاسبه سیگنال کنترل مقادیر پارامترهای کنترل به تابع FB1 فرستاده میشوند. سیگنال کنترل تولید شده روی پایه خروجی آنالوگ ریخته می شود و به اینورتر اعمال می شود. شکل ۷-۲۲ و ۷-۲۳ نتایج اعمال این روش کنترلی را نشان میدهد.
شکل ۷-۲۲٫ نتیجه اعمال روش کنترل مدل پیشبین تعمیمیافته صنعتی با مقادیر مختلف برای فرایند سطح.
شکل ۷-۲۳٫ سیگنال کنترل اعمال شده (درصد).
آزمایش یکسان با دو آزمایش توصیف شده در بخش ۷-۳-۲ برای مقایسه انجام گرفته است. همانطور که در شکل ۷-۲۲ مشاهده می شود، پاسخ زمانی خروجی دما در این حالت بهتر از دو حالت قبل است و از طرفی سیگنال کنترل اعمال شده (شکل ۷-۲۳) نیز هموارتر است. از طرفی افزایش ضریب وزنی ، باعث کاهش اندازه سیگنال کنترل می شود، بنابراین پاسخ سیستم کندتر خواهد بود. در این حالت دو تابع طراحی شده برای محاسبه پارامترهای کنترل و سیگنال کنترل در نرمافزار simatic manager، نسبت به حالت استاندارد به حجم حافظه کمتری نیاز دارد (به ترتیب ۸۶۸ و ۳۷۶ بایت) و زمان اسکن برنامه نیز در این حالت به ۲۲ میلیثانیه کاهش پیدا کرده است. کاهش زمان اسکن برنامه، سیگنال کنترل هموارتری را نسبت به حالت روش کنترل مدل پیشبین استاندارد نتیجه میدهد.
برای نشان دادن بهبود عملکرد این روش کنترلی پیشرفته، نتایج پیادهسازی این روش با کنترل کننده مرسوم و سنتی PID در بخش زیر برای هر دو فرایند ارائه میشود.
-
-
-
- طراحی و تنظیم پارامترهای کنترلکننده سنتی PID
-
-
فرایند کنترل شده مطابق مدار حلقه بسته زیر را در نظر بگیرید:
شکل ۷-۲۴٫ دیاگرام بلوکی کنترل فرایند با حلقه فیدبک.
در بسیاری از فرآیندهای صنعتی از کنترل کننده تناسبی P یا تناسبی مشتق گیر PD، تناسبی انتگرال گیر PI و یا کنترل کننده تناسبی- انتگرال گیر- مشتق گیر PID، به عنوان ساختار اصلی کنترل کننده استفاده می شود [۶۸]. فرم عمومی یک کنترل کننده PID به صورت زیر است:
(۷-۱۱)
که در آن u فرمان کنترل و e خطای فرایند میباشد. کنترل کننده PID از جمع سه ترم تشکیل شده است: ترم تناسبی (P) که در آن فرمان کنترل متناسب با میزان خطا و با بهره K تقویت می شود، ترم مشتقگیر (D) که فرمان کنترل متناسب با نرخ تغییرات خطا میباشد و ترم انتگرالگیر(I) که در آن فرمان کنترل متناسب با جمع تابع خطا از زمان صفر تا به حال به صورت انتگرال این تابع تغییرمیکند. پارامترهای کنترل کننده PID عبارتند از: Td، Ti، K که در آن K بهره تناسبی، Ti ثابت زمانی انتگرالگیری و Td ثابت زمانی مشتقگیری نامیده میشوند. حال اجازه دهید هریک از این سه عنصر را توضیح داده و دلیل وجود آن را در حلقه فیدبک بیان نماییم.
۷-۴-۱- ترم تناسبی کنترلکننده PID
اگر تنها ترم تناسبی کنترل کننده PID را در نظر بگیریم در این صورت داریم: . مسائل بسیار مهمی را میتوان با توجه به بررسی استاتیکی (حالت ماندگار) سیستم روشن نمود. فرض نمایید به فرایند کنترل شده در شکل ۷-۲۵ در حالت واقعی اغتشاشات محیط و نویز را بیافزاییم.
شکل ۷-۲۵٫ دیاگرام بلوکی کنترل فرایند با حلقه فیدبک و حضور نویز و اغتشاش.
که در آن d مقدار اغتشاش و n نویز محیط میباشد که به سیستم اعمال شده است. اگر تابع تبدیل مدار بسته را تعیین نماییم خواهیم داشت:
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-16] [ 02:33:00 ق.ظ ]
|